آموزش امواج الیوت به زبان ساده
امواج الیوت یکی از نظریه های تحلیل تکنیکال است که حرکات قیمت در بازارهای مالی را توصیف و تحلیل می کند. این نظریه اولین بار توسط فردی به الیوت پایه گذاری شد. او نظریه امواج الیوت را بر اساس ساختارهای تکرار شونده فراکتال در بازار به وجود آورد. شاید بپرسید فراکتال و معنای الگوهای تکراری فراکتال چیست؟
فراکتال به ساختار هندسی و یا شکل هایی گفته میشود که با بزرگ کردن یک بخش از آنها به همان ساختار شکل اولیه می رسیم. فراکتال به معنی (بخش بخش) است و مهمترین خصوصیت فراکتال ها خود متشابه بودن آنها است. در فراکتالها اشکال پیچیده از طریق تکرار اشکال ساده بدست میآید.
اگر به شکل زیر دقت کنید بهتر متوجه موضوع میشوید. این شکل برفدانه کُخ را نشان میدهد که یکی از مشهورترین شکلهای فراکتال در طبیعت است. همان طور که میبینید شکل اول و اصلی یک مثلث است اما هر چه بیشتر روی همین شکل بزرگنمایی کنیم به ساختار پیچیدهتری میرسیم که از تکرار همان الگوی اول به وجود آمده است.
برای شرکت در دوره آموزش پیشرفته فارکس اینجا کلیک کنید!
خب حالا بهتر است به بحث آموزش امواج الیوت برگردیم.
الیوت معتقد بود امواج تکرارشونده در بازارهای مالی که از ساختاری فراکتال و منظم برخوردارند، بر اساس رفتار سرمایه گذاران این بازارها و روان شناسی آنها به وجود می آیند. ساختار فراکتالی، یکی از ویژگیهای مهم امواج الیوت است. در واقع هر موج در نظریه الیوت، از موجهای کوچکتری تشکیل شده که همیشه تکرار می شوند.
حالا به شکل زیر دقت کنید تا مفهوم فراکتال را در موج های قیمتی موجود در بازار ببینید.
برای آشنایی با نوسان در فارکس این مطلب را بخوانید!
اگر به هنگام بررسی قیمت در فارکس یا سایر بازارهای مالی به موجهای حرکتی با نگاهی کلی و از دور نگاه کنید، اولین موج از شکل بالا را می بینید. هر چه بیشتر به هر کدام از این موج ها با دقت نگاه کنید، میتوانید ریز موجهای موجود در هر کدام را بببیند. برای این که بهتر متوجه ساختارهای فراکتال تکرارشونده شوید، به قسمت بعدی توجه کنید.
- به اولین امواج قیمت در شکل بالا و موج شماره 1 آن نگاه کنید.
- در دومین امواج قیمت از شکل بالا، همان موج شماره 1 به 5 ریزموج تبدیل شده است.
- در سومین امواج قیمت از شکل بالا، موج شماره 1 به 21 ریزموج تبدیل شده است.
در ادامه قصد داریم نحوه ی پیدایش موج های الیوت، قوانینی که در این زمینه وجود دارد و حتما باید رعایت شود و نکات مهم برای تشخیص امواج الیوت را بیان کنیم.
پیشنهاد میکنیم مقالهی مربوط به تفاوت فارکس و فیوچرز را مطالعه کنید!
الگوی امواج الیوت
این الگوها در نظریه امواج الیوت به الگوهای موجی و شکل های مختلف آن اشاره دارد که مهمترین جزء این نظریه محسوب میشوند.
الیوت نشان داد که بازار در یک الگوی موجی 3-5 حرکت می کند. مثلا اگر بازار در یک روند صعودی است، قیمت در طول پنج موج مهم و قابل تشخیص رو به بالا حرکت می کند و در طول سه موج مهم و قابل تشخیص دیگر به منظور اصلاح قیمت، رو به پایین حرکت می کند. الیوت معتقد بود که برای هر حرکتی در بازار یک اصلاح وجود دارد.
به طور کلی الگوی امواج الیوت شامل یک چرخه هشت موجی است:
- به پنج موج اول، امواج پیشرو، انگیزشی، جنبشی و یا ایمپالس (Motive or Impulse) گفته می شود. امواج 1، 2، 3، 4، و 5 در شکل بالا، موج های پیشرو هستند. امواج 2 و 4 در خلاف جهت روند هستند.
- به سه موج بعدی، امواج اصلاحی (Corrective) گفته می شود. امواج a، b و c در شکل بالا، امواج اصلاحی هستند. موج b در خلاف جهت روند است.
مفاهیم امواج الیوت به شرح زیر است:
۱- هر کنش، واکنش خاصی را به دنبال دارد.
۲- پنج موج در جهت روند اصلی بازار وجود دارد که بعد از آن سه موج اصلاحی به وجود می آید.
۳- این الگوی موجی 3-5، در یک تایم فریم بالاتر به شکل دو ریزموج دیده می شود.
۴- الگوی موجی پایه ی 3-5 در تمام تایم فریم ها وجود دارد.
(نکات بیشتر در مورد الگوی امواج در ویدیو شماره 24- تئوری الیوت 1 توضیح داده شده است)
ماهیت امواج الیوت
ماهیت امواج الیوت این مفهوم ساده را توضیح می دهد که حرکات قیمت در بازارهای مالی تکرار می شوند و از آنجایی که این الگوهای تکراری ساختاری فراکتال مانند دارند، می توان بر اساس آنها قیمت آینده در بازار را پیش بینی کرد البته باید این را بدانید که نظریه امواج الیوت به صورت قطعی قیمت را پیش بینی نمیکند. در واقع هیچ تکنیکی در هیچ کجای جهان وجود ندارد که بتواند به صورت صد درصد قیمت را پیش بینی کند. برای همین هم هست که مفهومی به عنوان حد ضرر یا استاپ لاس در بازارهای مالی وجود دارد.
الیوت معتقد بود چرخه های تکراری در موج های افزایشی و کاهشی قیمت بر اساس احساسات سرمایه گذاران به وجود می آیند. یعنی ذهنیت معامله گران در انجام معاملات را می توان در قالب موج های مختلف در بازار مشاهده کرد. نظریه امواج الیوت راهی برای پیشبینی این ذهنیت و قیمت در بازار است.
الیوت بر این باور بود که اگر بتوانیم الگوهای تکراری قیمت را به درستی تشخیص دهیم، آن موقع متوجه می شویم که قیمت به چه سمتی خواهد رفت. بههمین دلیل است که نظریه امواج الیوت، برای معاملهگران جذاب است.
برای شروع سرمایه گذاری در فارکس این مطلب را بخوانید!
روش های شناسایی امواج الیوت
برای شناسایی امواج الیوت میتوانیم از روشهای مختلفی استفاده کنیم:
- تاییدیه گرفتن از الگوهای تایم فریم پایین تر برای الگوهای تایم بالاتر.
- شمارش ریزموج ها و تاییده گرفتن از نسبت های فیبوناچی در ریزموج ها و موج های بزرگتر.
- واگرایی ها.
- تشخیص مباحث پرایس اکشن مثل محدوده های حمایتی و مقاومتی، قدرت و مومنتوم حرکت.
- وضوح سقف ها و کف های تشکیل شده در موج های ایمپالسی یا پیش رو.
البته به این قوانین هم باید دقت کنید:
قوانین امواج الیوت
چند قانون وجود دارد که در صورت عدم رعایت آنها، موج شماری الیوت با خطا رو به رو می شود:
- موج دوم نمیتواند 100% موج یک را اصلاح کند.
- موج چهارم نمیتواند 100%موج سوم را اصلاح کند.
- موج چهارم نمی تواند وارد موج یک شود.
- موج سوم نباید کوچکترین موج باشد.
نکات تجربی در امواج الیوت
به چند نکته تجربی در امواج الیوت توجه فرمائید:
- معمولا موج یک موج کوتاهی میشود.
- معمولا موج دوم اصلاح زیادی دارد.
- موج سوم معمولا ممتد است و ریز موج های آن باید قابل شمارش باشد.
- از نظر الیوتی ساید وی ها و رنج های بزرگ بازار در موج چهارم معمولا رخ میدهد و به این نکته هم باید توجه کنید که یک نسبتی با موج دوم هم باید داشته باشد.
- گاهی اوقات موج پنجم به دلیل کشیدگی بیش از حد موج سه کوتاه میشود و معمولا از نظر طولی با موج یک برابر می شود.
- اصلاح موج پنجم معمولا تا کف موج چهارم یا 618% فیبو است.
برای اینکه بدانید فارکس بهتر است یا ارز دیجیتال؟ این مطلب را بخوانید!
کاربرد امواج الیوت چیست؟
با استفاده از امواج الیوت، میتوانیم مسیر کلی قیمت را پیش بینی کرده و در راستای آن معامله کنیم. امواج الیوت مانند یک چراغ راه است که میتواند مسیرهای پیش رو را نمایش دهد. با استفاده از امواج الیوت و پیش بینی درست قیمت میتوانیم سود خوبی در بازارهای مالی کسب کرده و از ضررهای احتمالی پیشگیری کنیم. امواج الیوت را می توان در تمام بازارهای مالی به کار برد.
امواج الیوت، به همراه سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال، در تشخیص بهترین فرصتهای معاملاتی به معامله گران کمک زیادی می کنند. این نظریه، در هر دو بازار صعودی و نزولی کاربرد دارد. علاوه بر این با استفاده از این نقاط می توان محل چرخش بازار از حرکت صعودی به نزولی و برعکس را تشخیص داد.
پیشنهاد میکنیم مقالهی مربوط به فارکس را مطالعه کنید!
رالف نلسون الیوت کیست؟
رالف نلسون الیوت (Ralph Nelson Elliott)، یک حساب دار حرفه ای و تحلیل گر بازار سرمایه بود. او سال های زیادی را به بررسی داده های مربوط به بازارهای مالی مختلف گذراند و به این نتیجه رسیده بود که بازار سهام، رفتار آشفته ای ندارد و در یک الگوی تکرارشونده و چرخه رونق و رکورد رفتار میکند.
الیوت در زمان بازنشستگی خود وقتش را به مطالعه در رابطه به ساختار نمودارها گذاشت و روی نمودارهای شاخص سالانه، ماهانه، هفتگی و البته روی نمودارهایی که توسط ایشان ساخته شده بود در تایم فریم های یک ساعته و نیم ساعته شروع به کار کرد.
از آنجایی که آقای الیوت این الگوها را بارها و بارها مشاهده کرده بود ایشان نظریه خود را به عنوان یک ابزار بالقوه برای پیشبینی حرکات آتی بازار پیشنهاد کردند.
تاریخچه نظریه امواج الیوت
دهه 1930 میلادی؛ رالف نلسون الیوت
تاریخچه امواج الیوت به دهه 1930 میلادی برمی گردد یعنی همان زمانی که رالف نلسون الیوت، نظریه امواج الیوت را در توضیح حرکات قیمت در بازارهای مالی ارائه داد. الیوت نظریه خود را با الهام از نظریه داو (Dow Theory) و مشاهده حرکات قیمت در بازار به وجود آورد. او معتقد بود که با مشاهده و شناسایی الگوهای تکرارشونده در بازار می توان قیمت آینده را به وسیله اعداد فیبوناچی پیش بینی کرد. الیوت معتقد بود که این ساختار تکراری فراکتال در حرکات قیمت به دلیل روان شناسی جمعی کسانی است که در بازارهای مالی در حال معامله کردن هستند. الیوت در سال 1938 کتابی بنام «اصول امواج» منتشر شد که میتوانیم آن را به عنوان اولین مرجع نظریه امواج الیوت در نظر بگیریم. در نهایت آقای الیوت در سال 1946 دو سال قبل از مرگ خود، نتایج مطالعات خود درباره موج های قیمت را در کتابی به نام قانون طبیعت-راز هستی (Nature’s law –The secret of the universe) منتشر کرد.
دهه 1960 میلادی؛ همیلتون بولتون
بعد از مرگ آقای الیوت، کار او توسط همیلتون بولتون (Hamilton Bolton) ادامه یافت. در واقع بولتن اولین کسی بود که قوانین امواج الیوت را تدوین کرد و مهترین اثر جدی بعد از مرگ الیوت را به رشته تحریر درآورد.
دهه 1970 میلادی؛ رابرت پریچر
در سال 1978 میلادی، رابرت پریچر (Robert Prechter) شروع به نوشتن کتابی در مورد قوانین امواج الیوت کرد. امروزه پریچر به عنوان جانشین رالف الیوت در تدوین امواج الیوات به حساب می آید. اگر به دنبال بهترین کتاب آموزش امواج الیوت می گردید، بهتر است به کتاب امواج الیوت رابرت پریچر با عنوان «تحلیل موج های الیوت در بازار سرمایه» مراجعه کنید.
امواج اصلاحی در نظریه امواج الیوت
همان طور که گفتیم الگوی اصلی هشت موجی الیوت از دو موج اصلاحی و پیشرو تشکیل شده است. در این قسمت امواج اصلاحی و انواع مختلف آنها را بررسی میکنیم.
امواج اصلاحی به صورت سه موجی حرکت کرده و خلاف روند بزرگتر شکل می گیرند و به دو دسته ی اصلاح ساده و اصلاح پیچیده (ترکیبی) تقسیم میشوند.
برای آموزش فیبوناچی این مقاله را مطالعه کنید!
انواع اصلاح ها
حرکات اصلاحی در امواج الیوت، همان حرکت ABC است که به شکل های متفاوتی در نمودارهای قیمتی ظاهر می شود. در این جا به سه دسته مهم از این الگوهای اصلاحی اشاره می کنیم.
اصلاح زیگزاگ
زیگزاگ ها الگوی سه موج اصلاحی هستند که بر خلاف روند بزرگتر حرکت میکند و به صورت موج های 5.3.5 هستند.
برای آموزش متاتریدر این مطلب مناسب شماست!
اصلاح فلت و ایرگولار
این موج های اصلاحی بیشتر علامت تقویت بازار هستند و بیشتر الگوی تحکیمی بشمار می آیند تا الگوی تصحیحی و به صورت 3.3.5 حرکت میکند.
اصلاح مثلث
مثلث های الیوت الگوهای تحکیمی ثابتی هستند که به پنج موج تقسیم میشوند و هر موج هنگام بازگشت سه موج مربوط به خود را به همراه دارند. الیوت مثلث ها را به چهار دسته طبقه بندی کرد:
- افزایشی
- کاهشی
- متقارن
- منبسط
(نکات بیشتر در مورد امواج اصلاحی در ویدیو تئوری الیوت 2 توضیح داده شده)
کاربرد فیبوناچی در امواج الویت
لِئوناردو فیبوناچی در سال (1180) ریاضی دانی بود که نسبت های ریاضی خاصی بین یک سری از اعداد را کشف کرد که ما امروزه آن ها را به عنوان نسبت های فیبوناچی می شناسیم.
این نسبت ها در بازار های مالی کاربرد زیادی دارد و به ما کمک میکند که روند بازار و برگشت های آن را به خوبی تجزیه و تحلیل کنیم.
و البته در زمینه الیوت به ما کمک میکند تا شروع و پایان موج ها را تشخیص دهیم در ادامه به کاربرد نسبت های فیبوناچی در امواج الیوت اشاره می کنیم.
نسبت ها و اندازه گیری امواج الیوت
برای پیدا کردن استراحت ها و تارگت های امواج الیوت روش های متنوعی وجود دارد که مشهورترین آنها می توانیم به نسبت های فیبوناچی اشاره کنیم.
- موج دوم معمولا بین 38.2% تا 78.6% موج اول را اصلاح می کند.
- موج سوم معمولا با سه نسبت مختلف نسبت به موج یک حرکت می کند: 1.618، 2.618 یا 4.25.
- موج چهارم معمولا به اندازه 23.6، 38.2 و یا 50 درصد موج سوم را اصلاح می کند.
- موج پنجم دو شکل مختلف دارد:
۱- اگر موج سوم بیشتر از 1.618% باشد، موج پنجم می تواند به اندازه 1.618% یا 2.618% موج یک حرکت کند.
۲- اگر موج سوم کوچکتر از 1.618% باشد موج پنجم گسترش پیدا می کند و اندازهی آن برابر 0.618، 1 و یا 1.618 درصد موج یک تا سه است.
(نکات بیشتر در مورد نسبت های فیبوناچی در ویدیو تئوری الیوت 3 توضیح داده شده)
درجه بندی امواج الیوت
همان طور که گفتیم امواج الیوت از موج های تشکیل شده که با ساختار فراکتالی به موج های ریزتر تقسیم می شوند. الیوت برای این که بتواند بین امواج تفاوت قائل شود، آنها را 9 دسته مختلف تقسیم کرد:
- چرخه فوق بزرگ (Grand Supercycle)
- چرخه بزرگ (Supercycle)
- چرخه (Cycle)
- اصلی یا اولیه (Primary)
- متوسط (Intermediate)
- کوچک (Minor)
- ریز(Minute)
- بسیار ریز(Minuette)
- کوچکتر از بسیار ریز (Sub-Minuet)
یک چرخه فوق بزرگ در امواج الیوت از چندین چرخ بزرگ به وجود می آید. یک چرخه بزرگ هم از چندین چرخه به وجود می آید. اگر همین طور ادامه دهیم به امواج بسیار ریز می رسیم که از چندین موج کوچک تر از بسیار ریز تشکیل شده اند. به دلیل وجود این دسته بندی ها و حرکات قیمت، موج شماری صحیح امواج الیوت کار ساده ای است و دانش و مهارت فراوانی نیاز دارد.
سبک های مختلف الیوت
با گذر زمان و پیچیده شدن حرکات قیمت در چارت ها، استفاده کردن از امواج الیوت درعمل بسیار مشکل شد. بنابراین افرادی سعی کردند که نظریه امواج الیوت را بازنویسی کنند و با این کار امواج الیوت را برای استفاده کردن روزمره از آن در نمودارهای قیمت، کاربردی تر کنند.
۱- امواج الیوت به سبک رابرت پریچر
بعد از «بولتن» اولین کسی که تحقیقات در زمینه امواج الیوت را شروع کرد، « رابرت پرکتر» بود. او توانست به معرفی دوباره امواج الیوت توسط دست نوشته هایی که از الیوت جمع آوری کرده بود بپردازد و آنها را بازنویسی کند.
با افزایش تعداد معامله گران و گذشت زمان پیچیدگی بازارهای مالی بیشتر شد و کار با تئوری امواج الیوت سخت تر شد.
آموزش رایگان فارکس، شامل ویدئوهای رایگان آموزش فارکس و بورس جهانی
پرکتر توانست توضیحات مفیدی در مورد امتداد در الگوهای پیشرو یا جنبشی، فیبوناچی در امواج الیوت، امواج اصلاحی استاندارد، تناوب ها، جنبه های ریاضیات، کانال کشی و ترکیبات پیچیده اصلاح ها اضافه کند.
در مورد ضعف سبک پرکتر می توانیم به این نکته اشاره کنیم که قوانین پرکتر بیشتر جنبه راهنما داشتند و معامله گران ملزم به رعایت آنها در معاملات شان نبودند. به عبارت دیگر اگر این راهنماها در چارت قیمت نبودند عملا هیچ مشکلی در شمارش امواج الیوت و پیدا کردن الگوها ایجاد نمی شد.
2- سبک نئوویو امواج الیوت
گلن نیلی خالق این سبک است و کلمه نئوویو مخفف عبارت Neely Method of Elliott Wave analysis است.
گلن نیلی توانست در طول این سال ها اکثر ضعف های روش قبلی را حل کند و انقلابی بزرگ در نظریه امواج الیوت ایجاد کند.
برای دریافت سیگنال سهام خارجی این مطلب مناسب شماست!
سه عنصر در این سبک وجود دارد که عبارتند از:
- منطق (Logic)
- خود تعریفی الگو از نظر قیمتی و زمان (Self-Defining)
- خود تاییدی الگو (Self- Confirmation)
قواعد منطق سبک نئوویو امواج الیوت
براساس این قاعده، صعودی و نزولی بودن هر الگو باید بر اساس ساختار خود الگو و الگوی قبلی و بعدی باشد در غیر اینصورت باید نسبت به تعریف دوباره موج اقدام کرد.
قواعد خود تعریفی سبک نئوویو امواج الیوت
بر اساس این قاعده، الگوهای کوچکتر در مقایسه با الگوهای بزرگتر نمی توانند حرکت زمانی و قیمتی بزرگتری داشته باشند.
قواعد خود تاییدی سبک نئوویو امواج الیوت
بر اساس این قاعده،حرکت بعدی الگویی باید تایید کننده الگوی قبلی باشد.
تفاوت های سبک نئوویو امواج الیوت نسبت به سبک های دیگر
از تفاوت های سبک نئوویو امواج الیوت نسبت به سبک های دیگر می توانیم به این موارد اشاره کنیم:
- تعریف مشخص در مورد موج که پایه و اساس تئوری امواج میباشد.
- خلق نمودار به عنوان نمودار موجی که با نمودار امواج الیوت تفاوت دارد.
- به وجود آوردن قانون امتداد یا لیتوس در مورد امواج ایمپالس.
- تعریف مشخص در مورد سطح پیچیدگی امواج مختلف.
- قوانین دقیق و کاملا کاربردی درجه برای ترکیب الگوها.
- شرح بسیار کامل در مورد تمام اصلاحات استاندارد با خلق قوانین مشخص زمانی و قیمتی.
- شرح بسیار کامل از اصلاحات پیچیده و نحوه رفتار آنها با خلق قوانینی در مورد روانشناسی.
- خلق قوانین منطق در بازار و کشیدن خط نادرست بر دیدگاه صرفا ریاضی وار بازار.
برای آشنایی با استراتژی فارکس اینجا کلیک کنید!
3- امواج الیوت به سبک رابرت ماینر
از سبک آقای ماینر می توانیم به عنوان یک سبک معاملاتی یاد کنیم تا تحلیلی.
آقای ماینر از سبک تحلیلی بخصوصی که توسط خودشان باشد استفاده نمی کنند بلکه از ترکیب بهینه ی ابزارهای موجود و اطلاعات و سبک های تحلیلی دیگران استفاده میکنند. او به جز قیمت به سایر ابعادهای بازار نیز توجه می کرد.
از بارزترین ویژگی های سبک آقای ماینر میتوان به این اشاره کرد که او از امواج الیوت در جهت یک ورود و خروج موفق در معاملات استفاده می کرد.
ایشان برای یک معامله موفق و ایده آل که احتمال برد بیشتر داشته باشد تمرکز بیشتری می گذاشتند و معتقد بودند الیوت زمانی کارساز خواهد بود که به یک شرایط معاملاتی ایده آل کمک کند.
پیشنهاد میکنیم مقالهی مربوط به آموزش الگوهای شمعی ژاپنی را مطالعه کنید!
اندیکاتور امواج الیوت
میتوانیم از اندیکاتورها برای تایید موجها و یا حتی تشخیص آنها استفاده کنیم. علاوه بر این امروزه نرم افزارهایی برای کمک به شمارش امواج ایجاد شده است مانند:
اندیکاتور مکدی
این اندیکاتور ابزار مفیدی برای تشخیص پایان امواج الیوت است. معمولا واگرایی در اندیکاتور مکدی به عنوان احتمال تغییر روند و پایان امواج الیوت مربوط به آن روند در نظر گرفته می شود.
اندیکاتور Elliott Wave Prophet
این اندیکاتور با استفاده از الگوریتم ها و محاسبات مخصوص و استفاده از فیبوناچی در تمامی تایم فرم ها و جفت ارزها به صورت خودکار امواج الیوت را محاسبه و رسم میکند.
اندیکاتور الیوت اکسپورت (Elliott Export)
این اندیکاتور یک شاخص ساده برای کار با امواج الیوت است.از این اندیکاتور در معاملات بلند مدت و کوتاه مدت میتوان استفاده کرد.
این اندیکاتور برای شمارش امواج الیوت در متاتریدر 4 شمارش الیوت طراحی شده و معمولا به صورت پیشفرض در متاتریدر وجود دارد و برعکس اندیکاتور های دیگر، خطوطی روی نمودار رسم نمی کند و فقط امواج الیوت را می شمارد.
نرم افزار موتیو ویو
نرم افزار موتیو ویو (MotiveWave) از این نرم افزار به عنوان ابزاری قدرتمند برای تشخیص امواج الیوت و تحلیل تکنیکال میتوان نام برد که توسط شرکتی در تورنتو نوشته شده است.
از این نرم افزار میتوان برای شناسایی الگوهای هارمونیک و شمارش اتوماتیک امواج الیوت استفاده کرد.
دوره فارکس، تخصصی ترین و جامع ترین آموزش فارکس و بورس جهانی
سایت wavebase
سایت wavebase یک پلتفرم تحت وب است که به صورت خودکار تجزیه و تحلیل تکنیکال و تشخیص خودکار امواج الیوت را انجام میدهد و می تواند در شناسایی فرصت های معاملاتی با ریسک کم به ما کمک کند.
همچنین میتوان آن را به عنوان ابزاری قدرتمند و منحصر به فرد برای شمارش امواج الیوت دانست.
جمع بندی و نتیجه گیری الیوت
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با «رالف نلسون الیوت» خالق نظریه امواج الیوت آشنا کنیم. در ادامه تاریخچه این امواج و ماهیت کلی آن ها را شرح دادیم. دانستیم که امواج الیوت از دو بخش اصلی امواج ایمپالس و امواج اصلاحی تشکیل شده اند و همچنین به معرفی اندیکاتورها و سبکهای مختلف الیوت که در گذر زمان به وجود آمده اند، پرداختیم. در ادامه نیز مهم ترین نکات مربوط به امواج الیوت را با هم مرور می کنیم.
- یک چرخه کامل شامل هشت موج است که از پنج موج پیشرو و سه موج اصلاحی بوجود می آید.
- قسمت اصلاحی در طی سه موج ایجاد میشود.
- الگوهای اصلاحی معروف یکی الگوی زیگزاگ که به صورت 5.3.5 و فلت و ایرگولار که به صورت 5.3.3 حرکت می کنند، هستند.
- اعداد ریاضیاتی فیبوناچی پایه و اساس نظریه امواج الیوت محسوب میشود و تعداد موج ها بر طبق اعداد فیبوناچی هستند.
- روند اصلاحی نباید از کف موج چهار پایین تر بیاید.
- موج چهارم نمیتواند در دل موج یک برود.
- این نظریه شامل سه مبحث مهم شکل موج ها ،زمان و نسبت ها می باشد.
در کل این نظریه بر پایه روش های کلاسیکی مانند نظریه داو و الگوهای نموداری بوجود آمده است. در انتها می توانید سوالات خود را در بخش نظرات همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.
مقالات مشابه:
سوالات متداول
تئوری امواج الیوت چیست؟
تئوری امواج الیوت به منظور شرح حرکات قیمت در بازارهای مالی توسط رالف نلسون الیوت به وجود آمد و توسط آن می توان مسیر کلی قیمت را پیش بینی کرد و در راستای آن معامله انجام داد و این تئوری می تواند همانند یک چراغ راه مسیر های پیش رو را نمایش دهد.
امواج الیوت به چند موج تقسیم می شوند؟
امواج الیوت شامل هشت موج یعنی پنج موج پیشرو (Impulse) و سه موج اصلاحی (correction) می باشد.
نحوه حرکت امواج پیشرو و اصلاحی چگونه است؟
امواج پیشرو به صورت پنج موجی حرکت میکنند و امواج اصلاحی به صورت سه موجی حرکت میکنند و خلاف روند بزرگتر شکل میگیرند.
لینک کوتاه: https://amoozesh-boors.com/i/crn